2019

KARÁCSONY ÜNNEPE

Hosszú időre tekint vissza a karácsony közös megünneplése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Idén a városi Művelődési Központ színház termében a gimnázium vegyes kórusának és a 10-dik évfolyam diákjainak műsora tette meghitté, Jézus születésének ünnepét.

Egy nap az eszéki egyetemen

Tanner tanár úr személyes kapcsolata és a gimnázium vezetésének támogatása adta meg a lehetőséget hét diákunk számára, hogy egynapos villámlátogatás keretében, bepillantást nyerjenek az eszéki Strossmayer Egyetem életébe. E mostani első kapcsolat felvétel nem titkolt célja volt, hogy a továbbtanulás előtt álló diákok megismerkedjenek, egy új választható egyetemmel.

Terematlétikai csapatverseny

Ötödik éve ad otthont a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, a “Sport 21” elnevezésű terematlétikai csapatversenynek. A dél-Dunántúli régió három megyéjéből /Somogy-Baranya-Tolna/ összesen 23 csapat, 184 versenyzője mérte össze tudását.

A 24-dik órában

A klímavédelem népszerűsítésére, ezen belül a környezet- és egészségtudatos életmód fontosságára hívták fel a figyelmet a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjai, a közel múltban lezajlott egy hetes rendezvénysorozatukkal. A téma iránt érdeklődőket tudományos előadások, a hétköznapi használatban levő környezet károsító eszközöket kiváltó mini vásár, étel bemutató és számtalan hasznos ötlettel szolgáló kezdeményezés várta.

Jónak lenni, jó

A kezdetekben az adventi időszak várakozás teljes hangulata adta az apropóját a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjainak, hogy saját készítésű édességek és szendvicsek árusításával igyekezzenek kiegészíteni az osztálypénztár bevételét. Néhány éve, kapcsolódva a “Jónak lenni, jó” országos kezdeményezéshez, az eladásból származó bevétel jelentős részét, jótékonysági célra fordítják.

“Út a csúcsra” atlétika verseny

A pályaválasztás előtt álló kisdiákok számára szervezi meg évről-évre a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, az “Út a csúcsra” atlétikai versenyét. A megmérettetésen döntő részben Tolna megyei általános iskolák végzős tanulói állnak rajthoz, de a rendezvény iránti egyre növekvő érdeklődést mutatja a régió több tanintézetének jelenléte is.

Pályaválasztási nyílt nap és börze

Mint az ország valamennyi középfokú tanintézetében, így a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban is teljes erőbedobással készültek a jövendő diákok és szüleik fogadására az idei nyílt nap keretében. Ezzel párhuzamosan a gimnázium vezetése pályaválasztási börze megszervezésével igyekezett segíteni azokat a maturandusokat, akik még bizonytalanok a továbbtanulásuk eldöntésében.

Újra nyitott az Irodalmi Kávéház

Két évvel ezelőtt felismerve, hogy kicsit szűkös a szépirodalom és színjátszás iránt érdeklődő diákok mozgástere, Bacskai Eszter tanárnő kezdeményezésére megnyitotta kapuit az Irodalmi Kávéház. Az általában félévente sorra kerülő találkozások kiváló lehetőséget biztosítanak az ifjú alkotók bemutatkozására, az adott produkciók egymás közötti elemzésére.

1956-os visszaemlékezés

“Így utólag megfogalmazva, életem csúcspontja volt 1956. október 22.” – vallotta előadásában Dr. Debreczeni László, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium diákjainak tartott rendkívüli történelemóra keretében. A forradalom és szabadságharc eseményei közül, egy alig ismert epizódról, a pécsi egyetemisták 56-os szerepvállalásáról, a “mecseki láthatatlanok” küzdelmeiről mesélt.

Jelentkezési lap a központi írásbeli vizsgához

Tanulói jelentkezési lap a 9. évfolyamra történő beiskolázás, illetve a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumok központi írásbeli vizsgájára. 9.b  – Jelentkezési lap emelt angol (1000) emelt német (2000) 9.c – Jelentkezési lap emelt matematika-fizika-informatika (3000) 9.e – Jelentkezési lap emelt biológia-kémia (4000) 9.f – Jelentkezési lap Arany János Tehetséggondozó Program (5000) 7.a – Jelentkezési lap […]

Kettős hazai győzelem a Kvízelítőn

16-dik alkalommal került megrendezésre a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban, a középiskolások számára kiírt Kvízelítő, műveltségi vetélkedő. Ezúttal négy város /Dombóvár, Nagykanizsa, Keszthely és Bonyhád/, két-két csapata küzdött a dobogós helyezések valamelyikéért. Mint az a megnyitón elhangzott, ebben a műfajban a sikerhez két dolog szükségeltetik, tudás és gyorsaság.

Következő oldal