Varga Lőrinc U20-as Európa Bajnoki 4. helyezése koronázta meg a nyári szezon nemzetközi szerepléseit atlétikában

Soha nem látott mértékben voltak érintettek az AC Bonyhád versenyzői a korosztályos nemzetközi versenyeken 2019 nyarán. A legnagyobb reményekkel a kíváló tehetségű 800 m-es középtávfutó Varga Lőrinc állhatott rajthoz, aki a korosztály európai ranglistáján az előkelő 5. helyről utazhatott a svédországi megmérettetésre. Az előfutamban bizonyította jó formáját és a harmadik legjobb idővel vívta ki a döntőben való részvétel jogát. A július 21-én 18.00-kor rajtoló mezőnyben, magabiztosan versenyezve, csak azok előzték meg, akik a szezonban már jobb eredménnyel rendelkeztek, így az előzetes papírformát igazolva Lóci a 4. helyen ért célba, ami óriási siker egyesületünk történetében.

Egy kisváros sportegyesületében már egy nemzetközi eredmény is komoly eredmény és elismerés. Viszont büszkén mondhatjuk, hogy további eredményeket is kitehetünk a képzeletbeli büszkeségfalunkra. Az U23-as korosztályú rúdugró Böndör Daninak ugyan nem sikerült a szintén Svédországban rendezett kontinensviadalon a döntőbe jutni, de idei évben elért eredményével jelenleg az európai ranglista 43. helyén van, ami közel egy éves sérülése után jó visszatérésnek nevezhető.

Kiemelkedő fejlődést mutat az évben a még ifjúsági korosztályú Böndör Márton rúdugrásban, aki a négy nemzet által rendezett válogatott viadalon 1. helyezést ért el és idei egyéni legjobbjával (490cm) az európai ranglista 7. helyén tart.

A szintén ifjúsági, de még csak első éves Kling Réka súlylökő szintén remekül fejlődik. a válogatott viadalon egyéni csúccsal a 2. helyen végzett és ő is felkerült az európai ranglistára a 46. pozícióba.
A junior (U20) korosztályú Kocsis Kata szintén a válogatott viadal keretében léphetett futókörbe a 3000m akadályfutás mezőnyében, ahol 3. helyen végzett. Szintén ezen a verseny volt érdekelt Balogh Péter gátfutó, aki kicsit elmaradva egyéni legjobbjától a 6. helyen végzett 110m-es gátfutásban. Kiemelkedő eredményeik révén Böndör Márton és Kling Réka is bekerültek az idősebb korosztály válogatott keretébe, Marci rúdugrásban 4., Réka 8. helyen végzett.

Elmondhatjuk, hogy az idei nyár kiemelkedően sok érintettséget hozott az AC Bonyhád versenyzőinek a nemzetközi porondon, és külön öröm, hogy több szakág is reményteljesen képviseltette magát.