X. A Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Versenykiírás 2018

 

„Ésszel járom be a Földet!”

A Földgömb az Expedíciós Kutatásért Alapítvány és A Földgömb magazin Vámbéry Ármin szavaival – s egyben saját mottójával – immár tizedszer hirdet országos vetélkedőt középiskolás diákok számára.

A versenyre jelentkezhet bármely magyarországi és határon túli középiskola kétfős csapata.

A verseny tematikája

  • A verseny kiemelt témaköre: Nyugat- és Észak-Európa földrajza.  (Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Monaco, Benelux-államok, Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország, Izland, Észország, Lettország, Litvánia, illetve a területükön elhelyezkedő természeti földrajzi egységek, tájak, amelyek akár a határokon túlra is átnyúlhatnak.)
  • A verseny alapvetően az általános és középiskolai tananyagra, aktuális hírekre, s az általános műveltségre épít.
  • Külön hangsúlyt kapnak A Földgömbben megjelent és általunk kijelölt cikkek, írások.

A verseny három fordulóból áll:

  • Az első fordulóra 2018. február 14-én (szerdán) 14-16 óra között kerül sor.

Hogy az utaztatást elkerüljük, minden csapat a saját iskolájában oldja meg a központilag összeállított feladatlapokat, amelyeket a verseny megkezdése előtt egy órával e-mailben küldünk el az iskola nevezési címére.

A tesztek kitöltésére két óra áll rendelkezésre.

A feladatlapok kitöltéséhez semmilyen segédeszköz nem használható!

  • A legjobb 12-16 csapat jut a középdöntőbe, amelyet március 23-án (pénteken) rendezünk a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban. Ez egy írásbeli fordulóból áll.
  • A legkiválóbban teljesítő 8 csapat kerül a döntőbe. A döntő érdekes, izgalmas feladatokból, szóbeli és írásbeli fordulókból áll. március 24-én (szombaton) délelőtt, szintén Bonyhádon rendezzük.

A nyertesek és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak A Földgömb és az Eupolisz Utazási Iroda jóvoltából. De a döntőről senki sem mehet haza üres kézzel!

Nevezni honlapunkon lehet 2017. november 13-tól. Olvassa el jelentkezési útmutatónkat!

Nevezési díj: 2500 Ft/ csapat.

A nevezési díjat átutalással vagy csekken kérjük befizetni 2018. február 12-ig. A versenyen csak a nevezési díjat határidőre befizetők vehetnek részt!