mullerfj

VII. NEMZETKÖZI MÜLLER  FERENC KÉMIAI EMLÉKVERSENY

 

A 2020/2021-es tanévben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Poysdorf Város Önkormányzata (Ausztria) és a Magyar Kémikusok Egyesülete Csongrád Megyei Csoportja újra meghirdeti a  7-8. osztályos diákok számára,  a VII.  Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt.

Helyszín: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Időpont: 2020. december 11. péntek 10 óra

A verseny célja, hogy felkeltsük a diákok figyelmét a kémiai elemek sokszínűségére és változatosságára, felfedezésükre, elnevezésükre, fontosabb fizikai és kémiai tulajdonságaikra és  gyakorlati felhasználásukra. Jelentkezni egyénileg vagy csapatosan lehet (max. 2 fő egy csapatban), egy iskolából több csapat is részt vehet a versenyen.  A résztvevő csapatok egy tesztet töltenek ki, majd a tesztek javítása után, a legeredményesebbnek bizonyuló 6 csapat  nyilvános megmérettetésen méri össze tudását iskolánk dísztermében, kvíz kérdések formájában.

Irodalomnak bármilyen szervetlen kémiai, a kémiai elemek felfedezésével foglalkozó szakkönyvet vagy internetes forrásokat ajánlunk.

A verseny fődíja egy kétnapos szegedi kirándulás. Természetesen a verseny további helyezettjei is értékes nyereményekkel gazdagodnak. Azok a diákok, akik a következő tanévben gimnáziumunkba jelentkeznek, ha eredményesen szerepelnek a versenyen, a felvételi vizsgán pluszpontokban részesülnek kémiából.

Jelentkezni 2020. november 29-ig lehet, az alábbi regisztrációs linken: JELENTKEZÉS

Részletes információ a következő email címen:  mullerferencemlekverseny@gmail.com

Jó felkészülést kívánunk, és szeretettel várunk minden érdeklődő tanulót a versenyre!

Bonyhád,
2020. szeptember 21.

 

Andorka Gábor                         Nagy István
igazgató                                  kémia szakos pedagógus, versenyszervező

A verseny programja megtekinthető itt.

 


Korábbi tanévek versenyeredményei