mullerfj

IV. MÜLLER  FERENC KÉMIAI EMLÉKVERSENY
és konferencia

 

A 2017/2018-os tanévben a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Poysdorf Város Önkormányzata (Ausztria) újra meghirdeti a 7-8. osztályos diákok számára, a IV. Müller Ferenc Kémiai Emlékversenyt.

Helyszín: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium
Időpont: 2017. december 15. péntek 10 óra

A verseny célja, hogy felkeltsük a diákok figyelmét a kémiai elemek sokszínűségére és változatosságára, felfedezésükre, elnevezésükre, fontosabb fizikai és kémiai tulajdonságaikra és gyakorlati felhasználásukra. Jelentkezni egyénileg vagy csapatosan lehet (max. 3 fő egy csapatban), egy iskolából több csapat is részt vehet a versenyen. A résztvevő csapatok egy tesztet töltenek ki, majd a tesztek javítása után, a legeredményesebbnek bizonyuló 6 csapat nyilvános megmérettetésen méri össze tudását iskolánk dísztermében, kvíz kérdések formájában.
Irodalomnak bármilyen szervetlen kémiai, a kémiai elemek felfedezésével foglalkozó szakkönyvet vagy internetes forrásokat ajánlunk.
A verseny fődíja egy ausztriai kirándulás Bécsbe, illetve Poysdorf-ba, Müller Ferenc szülővárosába. Természetesen a verseny további helyezettjei is értékes nyereményekkel gazdagodnak. Azok a diákok, akik a következő tanévben gimnáziumunkba jelentkeznek, ha eredményesen szerepelnek a versenyen, a felvételi vizsgán pluszpontokban részesülnek kémiából.

Ebben az évben ünnepeljük Müller Ferenc születésének 275. évfordulóját, ezért a szervezők emlékkonferenciával tisztelegnek a nagy felfedező emlékének, jeles belföldi előadók bevonásával. Reményeink szerint az elhangzott előadások meghallgatásával a diákok és a kollégák megismerhetik a felvidéki, selmecbányai bányászat és akadémia történetét, a tellúr kémiáját, Müller Ferenc gazdag életútját.

Jelentkezni 2017. december 3-ig  lehet ezen a regisztrációs linken.

Részletes információ a következő email címen: mullerferencemlekverseny@gmail.com

Jó felkészülést kívánunk, és szeretettel várunk minden érdeklődő tanulót a versenyre!

Bonyhád,
2017. szeptember 6.

A verseny programja megtekinthető, letölthető itt.

Andorka Gábor                            Nagy István
a gimnázium igazgatója            versenyszervező