H E T I R E N D

2017. november 20-tól 26-ig
(12. tanítási hét)

„A jó ember könyörületes, és kölcsönt ad, ügyeit törvényesen intézi.”
(Zsolt 112,5)

Hétfő, november 20. (50.) EGÉSZSÉG-HÉT

1. Az 1. órában áhítatot tart Makán Hargita iskolalelkészünk az Atlétikai Csarnokban.
2. Andorka Gábor igazgató úr intézményvezetői konferencián vesz részt Balatonszárszón. A program szerdán ér véget. További résztvevők: Bábelné Rein Mária tagintézmény-vezető, Makán Hargita, Schaller Bernadett és Barcsik Zoltán iskolalelkészek.
3. Egészséghét a gimnáziumban és a kollégiumban. Felelősök: Nagy Andrea és Walter Erika tanárnő – részletes program mellékelve!
4. Megérkeztek a 100 körös klub pólók. November 24-ig lehet megvásárolni 1100,- Ft-os áron az atlétikai csarnokban.
5. Az adventi-karácsonyi programok leadási határideje Gűth Tamás igazgatóhelyettesnél.
6. Elkezdődik az őszi középszintű szóbeli érettségi vizsgaidőszak.
7. 14.00-19.00-ig az F1-es teremben Kémia OKTV I. és II. kategóriájának első fordulója zajlik. Az ebből adódó teremcserék a következők:

Óra Osztály Új terem
7. óra 9.b német, Tamás Erika Kémia terem

8. Denkinger István tanár úr a Szekszárdi Garay János Gimnáziumban érettségi elnöki feladatokat lát el.
9. A 12.b osztály angolos csoportja (10 fő) a szekszárdi Agóra moziban látogatja meg a 17.00 órai előadást. Kísér: Dudásné Takács Judit tanárnő.

Kedd, november 21. (51.)

1. A Zrínyi Ilona Matematikaverseny nevezési határideje a mai nap.
2. Bölcsföldi Tünde és Győrffy Lila tanárnő szigorlatozik. Óráikat helyettesítjük.
3. A nagyszünetben az angliai úttal kapcsolatban várja a részvevőket megbeszélésre Fülöp Gergely tanár úr. Helyszín: könyvtár
4. Az 5. órában a 8.a osztály felének védőnői szűrővizsgálata lesz a védőnői szobában.
5. 14.00-kor a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny eredményhirdetésén vesz részt a Koch Valéria Középiskolában Lovász Csilla tanárnő. Iskolánk kisbuszát Szőts Krisztián vezeti.
6. 15.00 a szlovéniai (Rogla) sítáborra jelentkezett diákoknak megbeszélést tart Toderoné Reidl Rita tanárnő a Csarnokban. Minden diák résztvevőnek kötelező!
7. 17.00-kor Testnevelés munkaközösségi megbeszélés az általános iskolában. Felelős: György Ferenc mk. vezető.

Szerda, november 22. (52.)

1. Evangélikus iskolai könyvtáros tanárok szakmai továbbképzésén vesz részt Csuma-Kovács Veronika könyvtárosunk a Rózsák terén. A könyvtár a mai napon zárva tart.
2. Haladó megyei matematika szakkör a rajz teremben 9.35-13.10-ig. Tartja: Dr. Katz Sándor tanár úr. Az ebből adódó teremcserék a következők:

Óra Osztály Új terem
3. óra 7.a, rajz           Imre Péter B2
4. óra 12.c ének        Stargl Szilvia B1
5.óra 11.b rajz          Imre Péter E8
5.óra 12.d angol   Magyariné M.A. B10
6. óra 8.a rajz            Imre Péter F5
6.óra 11.a töri          Váczi Enikő K1
7.óra 9.b földrajz      Bachesz Zita K2

3. Simonyi Zsigmond helyesírási verseny iskolai fordulója 14.00-tól az E3 és E5-ös termekben a 7. osztály és 8. osztály részére. Felügyelnek: Unti Judit és Kutnyánszkyné Bacskai Eszter tanárnők. A versenyből adódó teremcserék a következők:
E3

Óra Osztály Új terem
7. óra 10.d angol, Nász Gyöngyi K2

E5

Óra Osztály Új terem
7. óra 7.a fizika, Hohl Árpád labor

4. A nagyszünetben szalagtűzővel kapcsolatos tapasztalatcsere kezdődik a könyvtárban, a 11. és 12. évfolyam osztályfőnökei részvételével. Szeretettel várjuk a 10. évfolyam osztályfőnökeit is! Felelős: Gűth Tamás igh.
5. Nagy Andrea tanárnő kíséretében Orsós István tanulónk Győrbe utazik az OTDK Kitaibel Szekciójára. Iskolánk autóját Szőts Krisztián vezeti. Indulás: 6 órakor a gimnázium udvarából.
6. 13 órakor az iskola 3 tanulója: Sánta Zsófia Gréta, Goják Veronika, Szabó Csenger Márk, Szekszárdra utaznak a „Klímariadó Tolna Megyében” megyei környezetismereti vetélkedő döntőjére. Kísérő: Péter Csaba tanár úr
7. Lovász Csilla tanárnő a Solymár Imre Városi Könyvtárban megrendezendő mesemondó versenyen lát el zsűri bizottsági feladatokat.
8. Informatika OKTV I. kategória 1. fordulója zajlik 14.00-tól az Info A és B termekben.
9. 16.00-kor a Pécsi Nemzeti Színházba indul a 9.a osztály. Kísér: Dudásné Takács Judit osztályfőnök és Stróbl Terézia tanárnő. Várható érkezés kb. 22.15-kor.
10. BIP – Bonyhádi Irodalmi Piknik harmadik alkalommal. A program 18 órakor kezdődik (kb. 45 perces) a díszteremben. Felelős: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter tanárnő. Szervező: Katona Kitti 12.a osztályos tanuló, aki a program során verseskötetét is bemutatja. A kötet címe: A másik én. Mindenkit szeretettel várunk!

Csütörtök, november 23. (53.)

1. Wiandt Péter tanár úr az Infó Éra konferencián vesz részt Zamárdiban. A program szombatig tart.
2. A 3. órában a 8.a másik felének védőnői szűrővizsgálata lesz a védőnői szobában.
3. A 6. óra után a 10.b osztály – kiegészülve más osztályok diákjaival a Vígh Színházba látogatnak. Kísérő: Scheidlerné Kiss Inez és Bozó Zsuzsanna tanárnő.
4. 14 órakor Igazgatótanácsi ülés a könyvtár olvasótermében. Felelős: Andorka Gábor igazgató úr.
5. 14.00-kor AC Bonyhád kölyökatlétikai verseny az Atlétikai Centrumban. Felelős: testnevelői munkaközösség.
6. 14.00-18.00-ig Biológia OKTV I-II. kategória 1. fordulója zajlik az E2, E3 és E5-ös termekben. Az ebből adódó teremcserék a következők:

Óra Osztály Új terem
7. óra 10.c fizika, Tanner György Kémia terem

7. 14.45 a 9.d osztály síel Szekszárdon. Bozó Zsuzsanna és Toderoné Reidl Rita tanárnővel.
8. 14.00-tól 15.30-ig a Lotz János szövegértési és helyesírási verseny iskolai fordulója zajlik a következő termekben: E7, E8, F4. Felelős: Lenczné V. Judit tanárnő. Az ebből adódó teremcserék a következők:

E7

Óra Osztály Új terem
7. óra 11.b történelem,

Stróbl Terézia

K1

E8

Óra Osztály Új terem
7. óra 11.b történelem, Kutnyánszkyné

Bacskai Eszter

K2

9. 15.15-től a XIV. Kvízelítőre készülnek a kvízklubosok a földrajz teremben. Felelős: Gruber László tanár úr.

Péntek, november 24. (54.)

1. Andorka Gábor igazgató úr Zsinati ülésen vesz részt Budapesten, a Magyarországi Evangélikus Egyháznál. Az ülést szombaton zárják.
2. A kompetenciaméréshez szükséges adatok megküldésének határideje a mai nap. Felelős: Magyariné Medve Alexandra tanárnő.
3. Kosztancsek-Künsztler Marianna, Nász Gyöngyi tanárnő gyereknapon. Óráikat helyettesítjük.
4. A Révai Miklós Gimnáziumba az Aranytoll nevezési határideje. Felelős: Győrffy Lilla és Bozó Zsuzsa tanárnő.
5. Sárospatakon az Árpád Vezér Gimnáziumban megkezdődik az AJTP-s gimnáziumok országos fizika becslési versenye. Pintér Balázs, Máté Mátyás és Balázs József tanulóink iskolánk kisbuszával utaznak. A kisbuszt vezeti és kísér: Tanner György tanár úr. Indulás 7.30-kor. A rendezvény vasárnapig tart.
6. 10.00-tól Zareczky András és Kőbányai Dénes a HunGeoContest Földrajzverseny internetes fordulóját oldja meg a könyvtárban.
7. 13 órától rendezzük a XIV. Kvízelítőt a Díszteremben. Játékvezetők: Vágó István és Gruber László tanár úr. A K1-es tanuló berendezését a nagyszünetben a díszterembe pakoljuk, ezért a 4. órától a következő teremcserék várhatók:

Óra Osztály Új terem
7. óra 11.d Tmt, Perger Adrienne K2

8. Bolyai anyanyelvi csapatverseny iskolai fordulója 14.30-tól a következő termekben: F1, F4, E2, E3, E5. Felelős: Győrffy Lilla tanárnő.  Megkérjük az érintett termekben tanuló csoportokat, hogy a tanórát 10 perccel előbb befejezve a terem elrendezésében segíteni szíveskedjenek! Érintett kollégák: Simonné Krum Eszter, Fülöp Gergely és Wiandt Péter. Köszönjük!
9. 18.00 órakor matematikai és természettudományos tehetségfejlesztésről műhelyfoglalkozást tart Lenczné Vrbovszki Judit Anikó tehetségfejlesztő szaktanácsadó szülőknek és kollégáknak az „A” jelű számítógép teremben.
Előzetes jelentkezés: iskversenyek@gmail.com címen.
10. Nyitott kapu bennmaradós hétvége az 1. sz. kollégiumi csoportnak. Felelős: Eckert Jánosné csoportvezető.

Szombat, november 25. – PÁLYAVÁLASZTÁSI NYÍLT NAP

1. Nyílt nap. Tanítás folyik a 7-10. évfolyamos diákjainknak egyedi órarend szerint.  Szeretettel várjuk az érdeklődő szülőket, diákokat. Felelős: Futár Rajmundné igazgatóhelyettes asszony.
2. Kosztancsek-Künsztler Marianna tanárnő gyereknapon.
3. „Elkötelezettség és szakmai felelősségvállalás a szakmai fejlődésért” címmel országos gyógytestnevelési konferencia a Nemzeti Pedagógus Kar és a Testnevelési Egyetem szervezésében Budapesten. A programon részt vesz György Ferenc tanár úr.
4. Kling Réka 9.f osztályos tanuló kiemelt súlylökő program edzőtáborában vesz részt december 3-ig.
5. 10.00-kor DSD Pilotprüfung a rajz teremben. Érintettek a 12. osztályos vizsgázók. A vizsgán való megjelenés kötelező!
6. 11.00 órakor matematikai és természettudományos tehetségfejlesztésről műhelyfoglalkozást tart Lenczné Vrbovszki Judit Anikó tehetségfejlesztő szaktanácsadó szülőknek és kollégáknak a számítógép 1-es teremben.
Előzetes jelentkezés: iskversenyek@gmail.com címen.

Vasárnap, november 26.

K Ö Z L E M É N Y E K

1. Közeledik az Advent időszaka! Szeretettel várunk minden információt, mely az erre az időszakra tervezett programokkal kapcsolatos. Ezen kívül várjuk azon vállalkozó kedvű diákok jelentkezését is, akik az adventi időszakban szívesen örvendeztetnék meg diáktársaikat és tanáraikat egy-egy verssel, énekkel, zenei darabbal.

2. Nagy sikerrel zajlott az idei szalagtűző ünnepségünk is! Gratulálunk maturandusainknak a szép műsorokhoz és hálásak vagyunk a 11. évfolyam lelkiismeretes szervező munkájáért! Köszönjük a testnevelői munkaközösség és technikai dolgozóink segítségét is, akik a csarnok berendezésében, a vendéglátás lebonyolításában idén is komoly segítséget nyújtottak.

 

S I K E R E I N K

1. Nagy István tanár úr múlt hét hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia Vörösmarty-termében a Magyar Kémiaoktatásért díjat vehette át. Szívből gratulálunk a szép eredményhez és további áldásos, sikerekben gazdag munkát, valamint motivált diákokat kívánunk!

Az előző héten kimaradt
Név Oszt. Verseny Típus H. Eredm. Tantárgy Felkészítő
Beke Míra 11A Gloria Victis nemzetközi 22 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Győrfi Vivien 11A Gloria Victis nemzetközi 22 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Viola Nóra virág 11A Gloria Victis nemzetközi 22 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Tillmann Gergő 9A Gloria Victis nemzetközi 21 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Wagner Zita 9A Gloria Victis nemzetközi 21 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Gyenei Lili Sára 9A Gloria Victis nemzetközi 21 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Bertus Bernadett 9A Gloria Victis nemzetközi 16 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Götcz Boglárka 9A Gloria Victis nemzetközi 16 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Vörös László 9A Gloria Victis nemzetközi 16 döntő Történelem Váczi Enikő, Stróbl Terézia, Kőrösi Gábor
Név Osztály Verseny Típus Helyezés Eredmény Tantárgy Felkészítő tanár
Berta Csaba Zsolt 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) (Egyéni matematika) országos 1 országos döntő Matematika Kimle Mária
Berta Csaba Zsolt 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) (Egyéni összetett) országos 4 országos döntő Fizika Kimle Mária
Farkas Boróka 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) (Egyéni matematika) országos 5 országos döntő Matematika Kimle Mária
Berta Csaba Zsolt 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) országos 9 országos döntő Matematika Kimle Mária
Farkas Boróka 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) országos 9 országos döntő Matematika Kimle Mária
Werner Péter 9A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) országos 9 országos döntő Matematika Simonné Krum Eszter, Wiandt Péter
Tóth Lilla Eszter 9A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) országos 9 országos döntő Matematika Simonné Krum Eszter, Wiandt Péter
Berta Csaba Zsolt 10A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) (Egyéni fizika) országos 9 országos döntő Fizika Kimle Mária
Werner Péter 9A Öveges József Emlékverseny (9-10. évfolyam) (Egyéni matematika) országos 9 országos döntő Matematika Simonné Krum Eszter

GRATULÁLUNK A SZÉP TELJESÍTMÉNYEKHEZ,
ÉS KÖSZÖNJÜK A LELKIISMERETES SZAKTANÁRI FELKÉSZÍTŐ MUNKÁT!