H E T I R E N D

2017. szeptember 25-től október 03-ig
(5. tanítási hét)

„Hiába keltek korán, és feküsztök későn: fáradsággal szerzett kenyeret esztek.
De akit az ÚR szeret, annak álmában is ad eleget.”
(Zsolt 127,2)

Hétfő, szeptember 25. (17.)

1. Az 1. órában Makán Hargita iskolalelkészünk áhítatot tart az Atlétikai Csarnokunkban.
2. Kimle Mária, Künsztlerné-Klészátl Melinda, Simonné Krum Eszter tanárnők és Holh Árpád tanár úr az EPSZTI tantárgygondozói programján vesz részt Szegeden.
3. 12 órakor érkeznek Budapestre Neuendettelsauból a csereprogram résztvevői. Iskolánk kisbuszával Scheidler Géza tanár úr fogadja őket. A heti programjukat mellékeljük.
4. A héten megkezdődik a fogászati szűrés az alábbi beosztás szerint. Ma: – a 8. órában a 9.d osztály kísér: Csábrák János tanár úr.
5. 15.00-kor LanguageCert vizsgatájékoztató lesz az angol munkaközösség tagjai számára könyvtárban. Felelős: Túri Krisztina mk. vezető
6. 18 órakor az evangélikus templomban Árva Bethlen Kata előadására kerül sor. Mindenkit szeretettel várnak.
7. 19.30-kor kollégiumi áhítatot tart Makán Hargita iskolalelkészünk a díszteremben.

Kedd, szeptember 26. (18.)

1. 11 órakor a technikai dolgozóknak munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás lesz az ebédlőben. Felelős: Varga Sándor gondnok
2. Fogászati szűrés az alábbi beosztás szerint.
– az 2. órában a 9.b osztály kísér: György Ferenc tanár úr
– a 6. órában a 9.f osztály kísér: Scheidler Géza tanár úr
3. 13.30-kor ECDL vizsgahelyi minőségbiztosítási ellenőrzés lesz. Felelős: Wiandt Péter tanár úr
4. 14.30-kor Szekszárdon Diákolimpia Atlétikai Ügyességi Csapatbajnokság Tolna Megyei döntőjére kerül sor a III-IV. korcsoport számára. Kísér: Ferenci Imre és Scheidler Géza tanár úr
5. A munkaidő-nyilvántartólapok és jelenléti ívek leadása Bandel Zsanett gazdasági ügyintézőnél. (21 munkanappal számolunk!)

Szerda, szeptember 27. (19.)

1. Fogászati szűrés az alábbi beosztás szerint.
– a 7. órában a 9.c osztály kísér: Samu Csaba osztályfőnök
2. A 8. óra után a magyar munkaközösség megbeszélést tart a könyvtárban. Felelős: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter mk. vezető
3. 14.00-17.00 között rendezi meg az OH Dombóváron, a Belvárosi Általános Iskolában, a bázisintézmények bemutatkozó programját. Iskolánkat Futár Rajmundné igazgatóhelyettes asszony képviseli.

4. 14.30-kor Szekszárdon Diákolimpia Atlétikai Ügyességi Csapatbajnokság Tolna Megyei döntőjére kerül sor a V-VI. korcsoport számára. Kísér: Toderoné Reidl Rita tanárnő, Csábrák János, Ferenczi Imre és Scheidler Géza tanár úr.

Csütörtök, szeptember 28. (20.)

1. Fogászati szűrés az alábbi beosztás szerint.
– az 5. órában a 9.e osztály kísér: Csábrák János tanár úr
2. A Déli Evangélikus Egyházkerület Püspöki Hivatalában az intézményvezetői értékelés záróbeszélgetésére utazik Andorka Gábor igazgató úr.
3. Indulás a „Re:formáció: Megújuló világ” című középiskolai komplex műveltségi vetélkedő televíziós döntőjére, Budapestre. Felelős: Stróbl Terézia mk. vezető
4. Tanulóink látogatást tesznek a keceli hadiparkba. Indulás 8.00-kor a gimnázium elől különjáratú autóbusszal. Felelős: Kőrösi Gábor tanár úr
5. 18.00-kor Gruber László tanár úr Kaposváron, a Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnáziumban tart előadást Japánról.

Péntek, szeptember 29. (21.)

1. Fogászati szűrés az alábbi beosztás szerint.
– a 3. órában a 7.a osztály kísér: Futár Rajmundné helyettes osztályfőnök
– az 5. órában a 8.a osztály kísér: Ruppert Dóra osztályfőnök
2. Kosztancsek-Künsztler Marianna és Nász Gyöngyi tanárnők gyereknapon.
3. Európai Diáksport Nap. Felelős: testnevelés munkaközösség
4. A „Re:formáció: Megújuló világ” című középiskolai komplex műveltségi vetélkedő döntője és televíziós felvétele Budapesten. A kora reggeli órákban szurkolócsapatunk is Budapestre utazik Lenczné V. Judit tanárnő kíséretében.
5. A Kaposvári Egyetem drámanapja a Kutatók éjszakája című rendezvény keretében. Részt vesz: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter tanárnő
6. Véget ér a csereprogram; a neuendettelsaui diákok hazautaznak. Budapestre iskolánk kisbuszával Szőts Krisztián szállítja őket.
7. Az angliai tanulmányútra előzetes jelentkezés határideje a mai nap. Szervező: Fülöp Gergely tanár úr
8. EGOT (Evangélikus Gimnáziumok Országos Találkozója) veszi kezdetét iskolánkban. Közel 300 diákot és tanáraikat várjuk szeretettel rendezvényünkön.
9. OKTV felkészítő tábor tart a jelentkezőknek Péter Csaba tanár úr Óbányán. A program 2 napos.
10. Veszprémi matematika tábor vasárnapig. Felelős: Breining Beáta mk. vezető
11. 17 órától a Biocamp programról hallgatnak meg részletes tájékoztatót a csapatban résztvevő diákok és szüleik. (Október 20-án lesz az első találkozás Bonyhádon. Az idei tanévben 20 bonyhádi és 20 brüsszeli diák vesz részt a munkában.) Felelős: Pápai János tanár úr Helye: F1 sz. tanterem

Szombat, szeptember 30.

1. Folytatódik az EGOT.
2. ODE diákszínjátszók megbeszélése lesz Budapesten. Részt vesz: Kutnyánszkyné Bacskai Eszter tanárnő
3. Richter Egészségváros program veszi kezdetét Bonyhád központjában. A program egész napos. Kérjük diákjaink, kollégáink aktív részvételét, hogy együtt segíthessünk a Bonyhádi Városi Kórháznak szánt összeg emelésében.
4. Véget ér az óbányai felkészítő tábor.
5. 11 órakor az 1964-ben érettségizett „latin” osztály osztálytalálkozójára kerül sor iskolánkban.

Vasárnap, október 01.

1. Befejeződik az EGOT. Hazautaznak vendégeink.
2. A „Re:formáció: Megújuló világ” című középiskolai komplex műveltségi vetélkedő döntőjének közvetítése az M5 televíziós csatornán.

 

K Ö Z L E M É N Y E K

1. Takács László és családjának szeretnénk hálás szívvel megköszönni nagylelkű adományukat, mellyel lehetővé teszik, hogy egy nehéz sorban levő diákunk eredményesebben tudja megvalósítani céljait. Isten áldását kérjük az adományozó családnak.

2. A treuchtlingeni testvériskolánk 1 hetes látogatása őszinte elismerést váltott ki a vendégeinkből: a sikeres programok, a nagyszerű házigazda-családok nagyban hozzájárultak a kapcsolat megerősítéséhez. Köszönjük a német munkaközösség tagjainak helytállását, Tamás Erika tanárnő szervező munkáját és a vendéglátó családok mindenre kiterjedő figyelmességét.

3. Az NKA kórusok számára kiírt pályázatán iskolánk énekkara 375.000,- Ft-ot nyert tavaszi programjaihoz.

4. Megjelent volt diákunk – Bíró Bence Péter – „Eredmények Érd el a lehetetlent a józan ész használatával” c. könyve, melyből egy példányt szerzői dedikálással iskolánknak ajándékozott. Gratulálunk és köszönjük.

 

GRATULÁLUNK A SZÉP TELJESÍTMÉNYEKHEZ,
ÉS KÖSZÖNJÜK A LELKIISMERETES SZAKTANÁRI FELKÉSZÍTŐ MUNKÁT!