A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium
német munkaközössége

„Vorwahl 0049”

néven német országismereti versenyt hirdet.

A versenyt 3 kategóriában szervezzük meg:

I. kat.: a középiskolák 11. és 12. osztályát célozza meg. A kategória lényege, hogy a legmagasabb nyelvi szinten lévő diákok tanulmányozzák a mai német kultúra sajátosságait. Az idei év témája: „Deutsche Fernsehlandschaft”. A felkészüléshez linkgyűjteményt küldünk a jelentkezőknek.

II. kat.: a 9.-10. évfolyamok diákjainak szól. Ebben a kategóriában évről-évre Németország egy-egy tartományának látnivalóival, történelmével, földrajzával, hírességeivel, specialitásaival, szokásaival ismerkedhetnek a tanulók. Az idei év témája: Freie Hansestadt BREMEN. A felkészülés alapját egy linkgyűjtemény adja, melyet időben eljuttatunk a jelentkezőkhöz.

III. kat.: az általános iskolák és gimnáziumok 7.-8. osztályos diákjai részére a német ifjúsági irodalomból válogatunk kedvenceket. Ebben a tanévben Cornelia Funke „Tintenherz” című műve kerül feldolgozásra, amelyből a felkészüléshez szövegeket, szövegrészleteket kapnak a jelentkező diákok.

A verseny kétfordulós, az első fordulót helyben írják a diákok, a feladatlapokat digitálisan juttatjuk a felkészítőkhöz. Erre február elején (előreláthatólag 2021.02.09.) kerül sor. A döntőbe jutott diákok március közepén mérik össze tudásukat.

A versenyre jelentkezés határideje: 2020. december 7. hétfő
A jelentkezéseket kérjük a vorwahl0049pseg@gmail.com címre küldeni.

Szeretettel várjuk a jelentkezőket!


Finalisten

Endrunde Kategorie I.

Endrunde Kategorie II.

Endrunde Kategorie III.

Tintenherz – Text für die Endrunde.pdf


Felkészüléshez szükséges dokumentumok:


2019-2020. tanév

I. kategória

  1. forduló: feladatok

II. kategória

  1. forduló: feladatok, megoldókulcs

III. kategória

  1. forduló: feladatok, megoldókulcs