Vándortúra a Börzsönyben

Ilyen 30 éve biztosan nem volt a gimiben!

Helyszín: Börzsöny-hegység
Túraútvonal: Diósjenőtől – Bernecebarátiig (összesen 60/67 km)
Időpont: 2020. július 25 – 31-ig (szombattól péntekig)
Részvételi díj: 28 000 Ft + útiköltség
Utazás: tömegközlekedési eszközökkel (többszöri átszállással): Bonyhád – Budapest – Vác – Diósjenő; Bernecebaráti – Budapest – Bonyhád
Fontos: ha utazási kedvezménnyel rendelkezel, az erről szóló igazolást a jelentkezéskor mutasd be, lefénymásolom, hogy ennyivel kevesebbe kerüljön a részvételed!

Szálláshelyek: telepített sátortáborokban, tisztálkodási lehetőségekkel, áramellátással
1. éjszaka: Diósjenői Erdei Szabadidőpark
2. éjszaka: Pénzásási Turistaház
3-4. éjszaka: Kútbereki Turistaház (nomád illemhely, korlátozott víz- és áramellátás)
5-6. éjszaka: Domszky Pál Nomád Táborhely

Napi útvonalhosszok: 3; 10; 8; 13; 11; 13 vagy 20; 2 km

Részletes programért nyisd meg: a www.erdeivandor.hu linket, keresd az „Erdei vándortábor a Börzsönyben” címet!

Jelentkezés: február 14-ig Nagy Andrea vagy Tormássi Éva tanárnőnél a jelentkezési lap beadásával és 10 000 Ft befizetésével.
A díj foglaló, visszafizetését csak abban az esetben tudom megoldani, ha keresel magad helyett másik résztvevőt! A fennmaradó összeg befizetését május 20-ig kérjük! A túra csak akkor indul, ha legalább 15 fő jelentkezik!

Fontos kérdések:

Miért vegyek részt egy ilyen túrán?
Mert ilyenen még nem voltál. Vagy voltál és tetszett. Hogy kipróbáld, milyen érzés egy hétig az erdőben túrázni, sátorban aludni. Hogy megtapasztald, mobil nélkül is lehet élni. Hogy barátokat szerezz. Hogy élményeket és ismereteket gyűjts. Hogy csökkentsd az ökológiai lábnyomodat.
Mit kapok a befizetett összegért?
Az első nap vacsorától az utolsó nap ebédig a teljes ellátást (hideg reggelit és ebédet, meleg vacsorát). A szállást. A honlapon szereplő programokat (kézműves foglalkozás, Drégelypalánk megtekintése, faluséta, erdészeti, vadászati előadások).
Mit vigyek magammal, hogyan csomagoljak?
Csomagolj praktikusan! Két hátizsákra lesz szükséged. A nagyobbikba tedd a héten szükséges ruhákat, tisztasági felszerelést, stb. A kisebbet viszed magaddal a körtúrák során, ebbe kerüljenek az irataid, az esővédőd, a pulcsid, papírzsebkendő, napi kaja, innivaló stb., tehát amire a túranap során szükséges lehet.
A következőkre biztosan szükséged lesz: túrázáshoz megfelelő, réteges ruházat, lehetőség szerint egy váltócipő, esővédő (esőköpeny vagy poncsó), sapka – napszúrás ellen, világos színű, bicska vagy kés, toll, ceruza, kis notesz, tisztálkodási felszerelés, (wc-papír is), zuhanyzáshoz papucs, szúnyog- és kullancsriasztó kenőcs vagy spray, zseblámpa, hálózsák.
Hogyan védekezzek a kullancsok által terjesztett fertőzések ellen?
Ha nincs védőoltásod az általuk terjesztett agyhártyagyulladás ellen, beszéld meg szüleiddel és oltasd be magad! Ha most elkezded az oltási sorozatot, a tábor kezdetére már védett leszel. A lime-kór ellen nincs védőoltás, ezért fontos, hogy a beléd fúródott kullancstól a lehető leghamarabb szabadulj meg! Használj kullancsriasztót (csak csökkenti a kullancstámadás esélyét), megfelelő öltözetet!
Mikor van a pontos indulási idő?
A tanévzáró napjáig kezedbe adom a pontos útitervet és adok egy ismertetőt, melyben a további részletek szerepelnek.
Mire van szükség a jelentkezéshez?
A jelentkezési lap kitöltésére (személyes adatok, a saját és egyik szülő elérhetősége, krónikus betegség rendszeresen szedett gyógyszer, allergia), szülői aláírásra. Az előleg befizetésére. A TAJ kártya és kedvezményre jogosító dokumentum bemutatására. A jelentkezők kapnak egy egészségügyi nyilatkozatot, melyet induláskor kitöltve, aláírva kérek vissza.
Ki vezeti a túrát?
A túrát az Országos Erdészeti Egyesület szervezi. Az iskolai csoportunk vezetését, jelentkeztetését Nagy Andrea és Tormássi Éva vállalta.
Kit keressek egyéb kérdéseimmel?
Nagy Andrea tanárnőt. Telefonszám: 74/459-286, e-mail cím: manyokandi@freemail.hu.

Mindenkit szeretettel várunk: Nagy Andrea és Tormássi Éva