Országos Kézilabda „B” Diákolimpia Bajnok a Petőfi Gimnázium V-VI. korcsoportos lány csapata!

2024. március 8-10-én rendezték az Országos Diákolimpia „B”kategóriás Kézilabda döntőit. A fiúk Tatán, míg a lányok Balatonfüreden mérkőztek.

A lányoknak a három napos torna végén méltán akaszthatták a nyakukba az aranyérmet, Országos Bajnokok lettek! Az előzetes sorsolás alapján a Táncsics Gimnázium Mór és a Bolyai Gimnázium Kecskemét volt a Petőfi Gimnázium ellenfele. Mindkét összecsapáson magabiztos játékkal a bonyhádi lányok kerekedtek felül. A másnapi keresztjátékon a Tiszaparti Gimnázium Szolnok csapatával játszottak a Petőfisek a döntőbe jutásért, melyet kiváló védekezésüknek köszönhetően megnyertek. Az utolsó napon már csak egy csata várt Szekerczés Szilárd tanítványaira, ahol a Tóth Árpád Gimnázium Debrecen került szembe a lányokkal. A kezdeti szoros eredmény után a bonyhádi hölgyek magukhoz vették az irányítást és remek egyéni teljesítményekkel, kapusaink védéseinek köszönhetően, jó védekezéssel és ebből szerzett gyors gólokkal biztosan verték a jó erökből álló debrecenieket! Lány vonal évek óta nagyon erős Bonyhádon, három év alatt másodszor lett Diákolimpiai Országos Bajnok, egyszer második a Petőfi Gimnázium női csapata!

A fiúk 15. helyen végeztek, az ő szereplésüket a sok sérülés nagyban befolyásolta.

Az Országos Bajnok lány csapat tagjai voltak: Andorka Zselyke, Badacsonyi Gréta, Büttl Zsófia Hanna, Hernesz Noémi, Jakab Anna, Nagy Laura, Ömböli Adél, Piczek Dóra Ágnes, Roczó Réka, Szappanos Petra, Tóth Virág, Valkay Réka.

Segítő: Gyöngyösi Lili, Kovács Zoltán tanár úr

Felkészítő: Szekerczés Szilárd

Különdíjban részesült: Tóth Virág aki a legtechnikásabb játékosa lett, ill. Szekerczés Szilárd tanár úr a bajnok csapat felkészítője is elismerésben részesült.